Mette Sander Almkilde
Den røde tråd i det meste af mit liv har været med fokus på, hvad der omgiver os, og hvordan det påvirker os. Det HELE menneske har altid haft min interesse. Hvad er det, der påvirker os socialt, psykologisk eller fysisk?
I min verden findes der ikke noget ‘one size fits all’, når det kommer til sundhed eller i måden at leve på i det hele taget. Derfor er symptombehandling som regel heller ikke altid nok. Nogle gange kan det være et større puslespil at finde ud af hvad der forårsager symptomer – andre gange er det det mest simple, der overses.
I et behandlingsforløb hos mig vil vi således sammen medtænke de relevante indre og ydre faktorer, hvordan du agerer socialt i de forskellige sfærer, hvilket ansvar du selv kan tage, hvordan du er påvirket af arv og miljø, osv. Vi er alle sammen skruet forskelligt sammen og har forskellige oplevelser med os, som påvirker vores biokemi individuelt. Jeg møder dig med autencitet og respekt.
Kombinationen af zoneterapi og biopati giver mig de værktøjer, jeg har brug for, for at kunne have en holistisk tilgang til det enkelte menneskes og hjælpe med at kunne leve i den form for balance man måtte ønske. Sundhed er meget individuelt – jeg ville personligt have svært ved at leve i fuldstændig askese. Sundhed for mig er også at kunne give den gas med stærke drinks og en stak pandekager, men også at kunne se langt, få lys og luft og bruge alle mine sanser.


Uddannet Zoneterapeut
Jeg er uddannet Zoneterapeut fra Institut for biologisk medicin, og stadig under uddannelse som biopat, hvor jeg forventer at være færdiguddannet ultimo 2022.
Jeg har en bred socialpædagogisk erfaring bl.a. med udsatte børn og unge og fra socialpsykiatrien. Jeg har behandlet med zoneterapi både i psykiatrien og i mødregrupper.
Fra mit CV kan i øvrigt nævnes:
- Anatomi, fysiologi og sygdomslære v. Biokemiker og Biopat Torunn Laksafoss
- Biopatstuderende ved Institut for Biologisk medicin
- Kandidat i uddannelsessociologi Cand.pæd.soc. fra Århus Universitet.
- Pædagog fra Frøbelseminariet
Jeg har i de sidste knap 20 år rejst hvert år i Asien med mine to børn, primært Indien og Nepal, hvor befolkningen i særdeleshed bruger mad og urter som medicin. Jeg bliver meget inspireret af disse landes sanselighed med så mange farver, dufte og smage. For ikke at snakke om de spirituelle aspekter af sundhed. Det hele er lige vigtigt – der er bare forskel på, hvor vores vægt ligger på de forskellige aspekter. Med sociologiske briller er det tydeligt, at kultur og værdier har indflydelse på sygdom og sundhed. Selv klima – vind og vejrforhold har indflydelse på os. Ved at kombinere en vestlig og østerlandsk tankegang, faglighed, sundheds- og sygdomsopfattelse får vi større adgang til at gribe tingene mere holistisk an.